Energetische Therapie betekenis

Healing van binnenuit

Hier vind je het antwoord op de vraag “Wat is de Energetische Therapie betekenis?”. Energetische therapie brengt de energie velden (aura, chakra’s, …) die het fysieke lichaam omhullen in harmonie. Deze dynamische velden trillen op bepaalde frequenties, stromen en zijn van nature in harmonie, maar ze raken verstoort door onverwerkte emoties, aangeleerd gedrag, onbewuste denk patronen en invloeden van buitenaf. Een energetisch therapeut brengt deze energie velden in harmonie, waardoor je innerlijke rust ervaart. Vanuit die innerlijke rust maak je verbinding met je lichaam en diepere (onbewuste) delen van jezelf om te kunnen helen.

Tijdens dit proces begeleid ik je als energetisch therapeut, waardoor je jezelf van binnenuit heelt. Je leest het goed: Jij alleen kan jezelf genezen. De energetisch therapeut speelt hierbij wel een belangrijke rol, want door inzichten, opdrachten voor persoonlijke ontwikkeling en het scheppen van de juiste energetische omstandigheden, kan heling ook werkelijk plaats vinden.

Energetische wisselwerking

Er is een wissel werking tussen je onderbewustzijn, je fysieke lichaam en je energetische lichamen (emotional, mental en spirit). Door onverwerkte emoties, aangeleerd gedrag en/of onbewuste denk patronen veranderen frequenties in je energetische velden, waardoor je gevoeliger wordt voor invloeden van buitenaf (ziektekiemen, niet harmonische elektromagnetische velden, verstoorde bio energetische velden).

De reguliere geneeskunde heeft de effecten aangetoond van stress op je fysieke afweer systeem. Die vermindert met wel 30%.

Energetische Therapie betekenis

Combinatie is effectief

Als je energetische therapie betekenis zoekt op internet, dan kom je vele termen van energetische therapie tegen en even zovele vormen of combinaties met andere soorten therapieën. Effectieve energetische behandelingen zijn eigenlijk altijd het resultaat van een combinatie van therapieën, omdat je dan ook bewust wordt gemaakt van aangeleerd gedrag en/of onbewuste denk patronen, die je status quo in stand willen houden. Ze hebben hun doel gediend, maar nu je verandering wilt is het tijd om dat wat jou tegenhoudt los te laten.

Naast de bewustwording van beperkend aangeleerd gedrag en/of onbewuste denk patronen helpt een goed energetisch therapeut je ook om je onderbewustzijn te trainen in een nieuwe versie met nieuwe mogelijkheden.

90% van ons gedrag is onbewust

Wist je dat ons gedrag en onze keuzes voor meer dan 90% door ons onderbewustzijn wordt bepaald? En dat je tot je zevende jaar vrijwel alles in je onderbewustzijn hebt overgenomen van vooral je ouders? Vanaf je zevende jaar begint je logische brein zich te ontwikkelen, waardoor je onderbewustzijn geleidelijk aan, niet zomaar alles meer voor waar aan neemt. Na de pubertijd kan je onderbewustzijn nog steeds iets aanleren of opnemen, maar dat is dan meestal door herhaling.

De reclame industrie weet als geen ander, dat het loont om reclames te herhalen.

Waar kan energetische therapie bij helpen?

Met de bovenstaande informatie heb je een idee gekregen wat de energetische therapie betekenis en hoe energetische behandelingen inwerken op je onderbewustzijn, je fysieke lichaam en energetische lichamen. Maar misschien vraag je je af voor welke concrete problemen of klachten het verlichting en/of genezing kan brengen. Energetische therapie helpt om meer zelf bewust te worden en bij vaak niet direct te duiden problemen of klachten op fysiek, emotioneel, mentaal en/of sociaal gebied.

Energetische therapie helpt ondermeer bij: burnout, sociaal onveilig voelen, boosheid, onrust (ook fysiek), chronische vermoeidheid, verdriet, afwijzing, pijn (ook emotioneel), eenzaamheid, zelfvertrouwen, depressie, angst/vrees, fobieën, eigenwaarde, stress, niet goed slapen of bijvoorbeeld eet stoornissen.

Wat is het grootste cadeau dat je jezelf kunt geven?

Als je door de uitleg van deze pagina energetische therapie betekenis een goed idee hebt gekregen van wat energetische therapie inhoud, dan wordt het een stuk makkelijker om er iets mee te gaan doen. Want wat is het grootste cadeau dat je jezelf kunt geven? Je elke minuut van de dag vrij, sprankelend en vol mogelijkheden te voelen. En energetische therapie, die helpt je daarbij, dat is zeker!