Beste geleide meditaties

Dieper contact met jezelf

Op deze pagina lees je waarmee de beste geleide meditaties jou kunnen helpen. Meditatie is een manier om je menselijke gedachtes te laten voor wat ze zijn, waardoor je kunt ontspannen. Maar er is veel meer uit te halen: Meditaties zijn namelijk bij uitstek geschikt om dieper contact te maken met jezelf, je fysieke lichaam en met je spirit. Het is vooral in het begin onwennig en gedachtes lijken maar niet op te houden. Maar als je er elke dag even de tijd voor neemt, dan lukt het steeds beter.

Tip: Probeer opkomende gedachtes niet weg te drukken/denken, maar laat ze voor wat ze zijn. Richt je aandacht op je ademhaling en als er een gedachte opkomt, ga dan je met aandacht terug naar je ademhaling. Je kunt ook gebruik maken van een geleide meditatie. Een geleide meditatie helpt ook om minder snel afgeleid te worden door opkomende gedachtes.

beste geleide meditaties

Meditatieve staat

Er zijn vele manieren om te mediteren. Je hoeft echt niet een uur stil te zitten, alhoewel dat op een gegeven moment zomaar kan gebeuren. Je kunt zelfs mediteren tijdens een wandeling in de natuur, gewoon door te observeren en in verbinding te gaan. De natuur is in harmonie en geeft een gevoel van rust. In die verbinding mag alles er gewoon zijn.

Tijdens de meditatieve staat hersteld en verjongt je lichaam.

Geleide meditatie

De beste geleide meditaties helpen je met zelf reflectie, persoonlijke ontwikkeling en het verkrijgen van inzicht en overzicht in problemen en situaties waar je tegen aan loopt. Daarnaast helpen geleide meditaties ook om de aandacht van je gedachte stroom af te houden, omdat je tijdens zo’n meditatie door een stem wordt meegenomen op een innerlijke reis.

Afstand nemen van denken geeft je de mogelijkheid om een ander perspectief te zien, waardoor je nieuwe inzichten krijgt.

Heling onderbewustzijn

Een geleide meditatie kan, mits daarvoor ingesproken, je helpen met het omzetten van aangeleerd gedrag en denk patronen in je onderbewustzijn, die je tegenhouden om stappen te maken voor veranderingen die jij graag wilt. Je onderbewustzijn bepaalt namelijk voor meer dan 90% je gedrag en je keuzes. En als je niet bewust bent welk beperkend aangeleerd gedrag en/of denk patronen actief zijn in je onderbewustzijn, dan wordt het moeilijk om die veranderingen voor elkaar te krijgen.

Je onderbewustzijn bepaalt meer dan 90% van je gedrag en de keuzes die je maakt.

Energetische meditatie

Een energetische meditatie is een geleide meditatie, waarbij ik een energetische component toevoeg tijdens de meditatie. Vooral met het omzetten van aangeleerd gedrag en beperkende denk patronen geeft dit een mogelijkheid om op een dieper niveau met je onderbewustzijn te kunnen werken, waardoor dit omzetten een stuk makkelijker gaat.

Online geef ik een selectie van de beste geleide meditaties, verrijkt met een persoonlijke energetische component om het allerbeste van jezelf naar boven te halen.